HYCOM breidt uit in Apeldoorn met extra bedrijfshal

Na 34 jaar terug naar de plek waar het ooit begon…

HYCOM, dochter van HYDAC BV, zet in op groei. Door de bewezen betrouwbaarheid bij haar klanten, is HYCOM blijven groeien en wordt er vanaf 2019 extra ingezet op cilinder revisie.

Het Apeldoornse HYCOM valt sinds 2014 onder de HYDAC-groep. Cilinder revisie is altijd een onderdeel geweest van HYCOM maar wordt dankzij de nieuwe revisiehal één van de focussen voor de komende jaren. De nabijgelegen hal aan de Kayersdijk in Apeldoorn is 140 meter lang, 20 meter breed, 9 meter hoog, heeft een hijscapaciteit van 100 ton, een vloeistofdichte vloer met een capaciteit van 20 ton per m2 en een energievoorziening van 1600 KVA.

Deze stap was voor HYCOM van belang vanwege de toenemende vraag uit de markt voor cilinder revisie. Cilinders worden steeds groter en dan is er ruimte vereist én capaciteit voor het laden, draaien, demonteren en droog bewaren van de cilinders.

De wortels van HYCOM gaan terug naar 1974. HYCOM startte als onderdeel van de Apeldoornse Werklust BV (op dezelfde plek aan de Kayersdijk, de locatie van de nieuwe hal) waarna het later zelfstandig doorging, even verderop aan de Antillen in Apeldoorn. Sindsdien heeft HYCOM zich continu bewezen op het gebied van kennis en ervaring. Zo kunnen zij ook cilinders reviseren waar geen tekeningen meer van zijn. HYCOM-engineers zijn in staat deze te reproduceren waardoor betrouwbare revisie kan worden uitgevoerd.

In 2020 zal de nieuwe hal ook gebruikt worden voor de testopstelling voor een project op civiel gebied. Voor de integrale test met andere disciplines als elektra voorziening en besturing wordt de werking van onder anderen spuischuiven gesimuleerd.

Het mag duidelijk zijn: cilinders kunt u zonder beperkingen laten reviseren in Apeldoorn, bij HYCOM. Uw contactpersoon: Theo de Bruijn of Hans Rip, telefoon 088-0597200.