ONDERSCHEIDEND: DE HPT SMART SENSOR

Onderscheidend: de HPT smart sensor

De druktransmitter HPT onderscheid zich van andere transmitters doordat deze ‘smart’ is.

Met Smart wordt bedoeld dat deze sensor een chip bevat, die verschillende data kan opslaan. Deze worden opgeslagen in een niet-vluchtig geheugen, wat betekent dat deze gegevens niet verloren gaan als de spanning wegvalt.

De data die opgeslagen wordt is het volgende:

– Bedrijfsuren
– Apparaat temperatuur
– temperatuur-tijd-belasting integraal
– min en max waarden voor druk en temperatuur
– overbelastingsdetectie
– drukgebruiksprofiel gedurende de levensduur

De druksensor een kleine diameter en lengte, vergelijkbaar met de HDA 8400. Hierdoor is de sensor geschikt voor kleine inbouwruimtes.

Hoeveel data kan er opgeslagen worden op de chip?
De sensor moet niet vergeleken worden met de functionaliteit van een HMG in een sensor. De sensor is een stuk eenvoudiger. Hij slaat slechts het aantal keer, of het aantal seconden dat een waarde optreed. Een counter dus.
Deze manier van opslaan maakt het mogelijk om meer dan 100 jaar data te verzamelen bij een zeer geringe opslagcapaciteit. Veel langer dan de gemiddelde levensduur van de sensor dus!

Wat kan ik met deze data?
Onderstaande illustratie geeft speels weer wat deze sensor allemaal kan vertellen. Dit soort info kan van grote waarde zijn voor de ontwikkelaar van de machine. Denk aan verbeteringenen in het ontwerp of bijvoorbeeld het monitoren van een verhuurvloot.

Hoe wordt deze data weergegeven op de HMG?
Hier volgen enkele screenshots waarop te zien is hoe de verzamelde data weergegeven wordt, wanneer de sensor aangesloten wordt op een HMG.