over ons

Over ons
Hycom: specialist in complete hydraulic systems

Het bedrijf bestaat sinds 1974, maar de roots gaan terug tot in de jaren veertig.

History

Hycom beschikt in Nederland over engineering en productie faciliteiten in Apeldoorn, Drachten (Hydac) en Enschede (HydroDynamics). We zijn stabiel, gezond en hebben een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. Overal waar mensen het uiterste uit natuurkrachten willen halen, biedt Hycom de beste hydraulische oplossingen.

Hycom is voortgekomen uit het bedrijf Werklust, gespecialiseerd in de productie van grondverzetmachines. Een afdeling van dit bedrijf begon in 1947 met hydraulische activiteiten. De technische mogelijkheden van hydrauliek groeiden snel en ook de vraag nam toe, vooral vanuit de machinebouw- en scheepvaartindustrie. In de jaren ’70 kwam er een aparte divisie die zich specialiseerde in hydraulische systemen: Hycom.

Hycom groeide en ging steeds meer markten bedienen, zoals de luchtvaartindustrie en de bouw van civiele werken. Tot 1986 bleef Hycom onderdeel van Werklust. In dat jaar was er een management buy-out, waardoor Hycom de vleugels verder kon uitslaan en de dienstverlening uitbreiden.

Hycom heeft nu een compleet dienstenpakket en is wereldwijd actief. We staan bekend om onze expertise, snelheid en flexibiliteit. Voor elk vraagstuk op het gebied van hydrauliek heeft Hycom het passende antwoord. We zijn ISO 9001-gecertificeerd en beschikken over het EN9100:2018 (AS9100D) certificaat voor de luchtvaartbranche.

Sinds januari 2013 is Hycom toegetreden tot de Hydac International Group.

HYCOM
VIDEOS

Leer meer over de wondere wereld van HYCOM; van luchtvaart tot offshore en nog veel meer branches.

New Aviation movie 2019

New Offshore movie 2019

New corporate movie 2019

Hydraulic Test Equipment HT55 aircraft maintenance

New - HeaveCom - Active Heave Compensation System

Hydac Hydraulic Power Unit 40MW CSD

Hydac Construction of a 4.0 MW HPU

Power Pack Container

Construction of a HT 2000

Hydraulic Ground Support Unit HT2000 for aircraft maintenance

Hydraulic Test Equipment HT2000 X350 for aircraft maintenance